Graag stellen wij ons even voor:

Weert, augustus 2014

Wij zijn Bram en Marjo Brugman,

Wij hebben Rottweilers sinds 1985. Toen onze eerste reu Boris ca. 1 jaar oud was ben ik - Bram - gestart met IPO training bij NRC werkgroep De Kempen, toen gevestigd in de bossen te Steensel. De heen en terugreis was ca. 80 km. Wekelijks drie keer in de week trainen en Marjo mee om met enkele andere dames de kantine te verzorgen. Het africhtingsvirus had mij al snel te pakken. Ik werd in het pak gezet en deed met name hierdoor veel kennis op over het "wezen" van de Rottweiler.

Ook zijn wij met Boris ook een antal malen succesvol naar tentoonstellingen gegaan. Voorjaar 1988 kwam onze eerste teef, Pharaische van de Nedermolen. Een super hond: Internationaal-, Nederlands- en Luxemburgs Kampioen schoonheid. Africhting IPO II. Met Boris bracht ik het tot IPO III. In middels was ik gecertificeerd B-pakwerker, zat als secretaris in het bestuur van De Kempen en was instructeur africhting. Onze kennel werd in 1990 geregistreerd bij de RVB onder de naam "Van de Ramshoven". Ramshoven is een landbouwgebied waar ik een afspraak had met boer Weekers dat ik ten alle tijde met mijn Rottweilers op zijn grond mocht speuren.

Onze eerste pups waren van Pharaische x Arri van Hertener Wappen in 1991. Uit dit nest behielden wij Anouschka van de Ramshoven, een super U hond en IPO I met 274 punten. Vervolgens kregen wij er Immy van de Nedermolen bij. Vier Rottweilers in een 2 onder eenkapwoning midden in het dorp. Het werd te druk. In 1993 hadden wij de mogelijkheid om in het buitengebied van Weert een woonboerderij te kopen met 6000 m2m grond. Een schitterende plek voor onze honden. Hier hebben wij succesvol meerdere nestjes gefokt. Onze pups bleven niet alleen in Nederland, maar gingen ook naar België, Canada, VS, Hongarije , Mozambiek, Duitsland en Zweden.

In 1996 werd ik gevraagd als instrukteur bij NBG vereniging "De Peel" en verliet NRC werkgroep De Kempen. Bij NBG De Peel ben ik met ondersteuning van Marjo ca. 10 jaar lang actief geweest. Tentoonstellingen, hondensport en af en toe een nestje bleven jarenlang onze hobby. Medio 2006 kregen wij het zakelijk zo druk dat wij het niet verantwoord vonden om nog te fokken, immers een nest pups vraagt veel aandacht en aanloop van aspirant kopers. Momenteel - zomer 2014 - hebben wij 2 volwassen Rottweilers en een pup. Met onze Vickey van de Runderkraal - HD vrij, ED Vrij en RST ESZ hopen wij weer een nestje te kunnen fokken en onze hobby weer op te pakken.